Psychedelische Therapie in Nederland

In sommige gevallen is enkel 'praattherapie' niet voldoende. Het is dan van belang de problemen op een andere manier aan te vliegen. Het lichaam heeft vaak zijn of haar eigen wijsheid (en geheugen). Dit laatste is zeker het geval wanneer er trauma/ ptss op de achtergrond speelt. Bepaalde psychedelica kunnen dan ondersteunen en je weer in contact laten komen met vergeten delen van jezelf. Wij zorgen voor de perfecte set & setting (met o.a. speciale therapeutische muziek, de juiste mentale voorbereiding in een voorbereidend gesprek, het bepalen van een goede trip intentie vooraf etc). Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat psychedelica een belangrijke rol kunnen spelen in de mentale gezondheid van mensen. Vanuit de praktijk hebben we meer dan 14 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in dit proces. We werken met professionals die hun strepen binnen de psychologische dienstverlening hebben verdiend en zelf ook over een ruime ervaring beschikken als het gaat om psychedelisch reizen. In de praktijk helpen we vaak mensen met depressie, angststoornissen, OCD, verslavingen, slaapproblemen en c ptss/ trauma.

We werken met verschillende substanties waaronder bijvoorbeeld verse (psilocybine bevattende) truffels en psilohuasca (een sterke combinatie van truffels en de ayahuasca-plant). In nauw overleg met de klant bepalen we welke substantie het beste kan worden ingezet. Er wordt de laatste jaren ook steeds meer onderzoek gedaan naar de werking van MDMA bij PTSS/ trauma (MDMA therapie). De resultaten op dit vlak zijn zeer hoopgevend. Stuur ons een mailtje als u meer wilt weten deze vorm van therapie en de mogelijkheden.

Prijzen

Een standaard truffel sessie van 10.00- 15.30 kost 699 euro (incl. intentiesetting, kwaliteitstruffels, psychologiche voorbereiding en psychotherapie). Extra uren 139 euro per uur.

Een (sterkere) psilohuasca sessie van 10.00-15.30 uur kost 849 euro. Bij andere substanties hanteren we andere prijzen.

Een losse online integratiesessie na de psychedelische ervaring kost 149 euro (1 hr).

De kosten worden NIET vergoed door uw zorgverzekeraar omdat wij een particuliere praktijk zijn.

Locatie

De sessies worden begeleid bij u thuis (of airbnb/ hotel). Een vertrouwde omgeving werkt positief bij psychedelische therapie. Ook kunt u met ons contact opnemen voor een fijne Airbnb locatie of een goed hotel voor een dergelijke sessie. Buiten Amsterdam brengen wij reiskosten/ tijd in rekening.   

Stel gerust uw vragen!

Via het contactformulier op de website kunt u uw vragen stellen over de te kiezen substantie etc. Zie ook onze zusterwebsite voor meer informatie: www. tripsitter.amsterdam of www.mdmatherapy.eu